Alle taler om omkostninger... men det er nettoafkastet, der sikrer din alderdom

Vi har gang på gang vist, at Nordea Liv & Pension er markedsledende på afkastet i Vækstpension. Og igen i år ligger Vækstpension foran konkurrenterne - præcis som i 2013. Vækstpension har faktisk klaret sig godt både igennem finanskrisens op- og nedture, og nu hvor børsmarkedet er vendt tilbage til mere normale tilstande. Og ser vi helt tilbage til 2007, hvor Vækstpension virkelig tog fart, har vi også her vist flotte afkast. Så Vækstpension lever fint op til sit navn.

Når du og dine medarbejdere sparer op til pension, er det derfor ikke omkostningerne eller afkastet isoleret, der er det interessante. Det er derimod nettoafkastet, og her ligger Vækstpension bedst.

Nettoafkastet er det afkast, du får, når alle investeringsomkostninger er betalt. Det er derfor nettoafkastet, som er afgørende for, hvor stor pensionsudbetalingen bliver i den sidste ende.

Investeringsdirektør Anders Schelde udtaler:

"Vækstpension er lidt dyrere på omkostninger end nogle af de andre pensionsprodukter. Vi har ikke sammensat vores investeringer, for at de skal være ’billige’, men for at de skal give gode afkast. Vi har udvalgt nogle investeringer, som koster mere at forvalte end aktier og obligationer, fx vores store ejendomsportefølje, som vi driver fra opførelse til huslejeopkrævning."

Konkret eller flygtigt?

Anders Schelde fortsætter: "Ofte møder jeg kunder, som mener, at afkastet er flygtigt, mens omkostningerne er konkrete - her og nu. Det har jeg stor forståelse for, fordi børsmarkederne kan virke meget tilfældige, og mon ikke så afkastet også er tilfældigt? Vi styrer uden om disse tilfældigheder ved at finde noget, som virker på den lange bane, og det er vi lykkedes rigtig godt med - det dokumenterer vores afkast."