DinKapital

Med pt. 5% i afkast og en lav risiko er DinKapital et plus for opsparingen. 

Du kan investere op til 5 % af dine fremtidige indbetalinger til opsparing på VækstPension, LinkPension eller HøjrentePension i DinKapital.

DinKapital Investering Afkast Omkostninger Betingelser DinKapital

Med DinKapital får du

  • Fem procent af dine indbetalinger til opsparing på VækstPension, LinkPension eller HøjrentePension investeres i DinKapital. Renten fastsættes som udgangspunkt én gang om året, men kan ændres månedligt. 
  • Hvis du har opsparing andre steder, har du mulighed for at investere 5% af denne allerede indbetalte opsparing i DinKapital, hvis du flytter den til Nordea Liv & Pension. Du kan se mere om, hvordan du samler dine opsparingerÅbner i nyt vindue.
  • Samme vilkår for beskatning og udbetaling som din øvrige pensionsopsparing.

    Se vilkår for DinKapital (pdf, 80 KB)Åbner i nyt vindue
Investering

Fem procent af dine indbetalinger til opsparing på VækstPension, LinkPension eller HøjrentePension investeres i DinKapital, hvor du får et attraktivt og stabilt afkast med lav risiko. DinKapital indgår i Nordea Liv & Pensions basiskapital og står derfor til sikkerhed for kundernes opsparing.  Læs mere under ”Mere om risiko”.

Teknisk set indgår DinKapital i selskabets basiskapital som såkaldt ”efterstillet kapital”. Det betyder, at før DinKapital skal dække et eventuelt tab, skal Nordea Liv & Pension tabe hele det kollektive bonuspotentiale, hvilket aldrig er sket. Derudover skal Nordea Liv & Pension tabe hele sin egenkapital, hvilket ikke er sket i selskabets over 150-årige historie, og det er aldrig sket for et dansk livsforsikringsselskab.

Afkast

Afkast og forrentning

Du er som kunde med til at opbygge kapital i Nordea Liv & Pension, når du vælger DinKapital. Derfor får du et konkurrencedygtigt afkast med lav risiko. 

Du får en stabil rente p.t. på fem procent. Renten fastsættes som udgangspunkt én gang om året men kan ændres månedligt.

Omkostninger

Omkostninger

ÅOP (årlige omkostninger i procent) for investeringsomkostningerne er 0% for 2016.  

Udover investeringsomkostninger betaler du direkte omkostninger for administrationen af din pensionsordning. 

Din samlede ÅOP afhænger bl.a. af din opsparing, og hvordan din aftale er sammensat.

Du kan se dine samlede omkostninger opgjort i ÅOK (Årlige omkostninger i kroner) og ÅOP (Årlige omkostninger i procent) i Netpension.

Betingelser

Formålet med denne side er at give dig et overblik. Informationen er generel og derfor ikke fyldestgørende.
Kontakt os for personlig rådgivning med udgangspunkt i din individuelle situation.