Nye toner på aktiemarkederne

ro-paa-arketie-markederne-201802

Faldet på aktiemarkederne er ikke overraskende

I den seneste tid har aktiemarkederne verden over oplevet faldende kurser. Tirsdag tog aktiemarkederne i USA, Østen og Europa et større fald. Det blev i nat afløst af pæne stigninger i USA og der forventes også et mere roligt marked i Europa i løbet af onsdagen.

”Det var ventet, at der ville ske udsving på markederne. Vi ser det som en teknisk korrektion, som følge af enormt flotte afkast i 2017. Også i januar i år så vi pænt stigende kurser verden over. Den seneste uges uro har derfor i overvejende grad presset aktiekurserne tilbage til udgangspunktet, da vi trådte ind i 2018. I bund og grund er vi på vej tilbage mod mere normale finansielle markeder, hvor udsvingene bliver større. Det skal vi lige vænne os til," siger investeringsdirektør Anders Stensbøl Christiansen fra Nordea Liv & Pension. 

”Grundlæggende viser alle de underliggende faktorer i økonomien fortsat sundhedstegn og virksomhederne tjener godt. Så jeg vil derfor ikke udelukke, at vi for hele 2018 vil se et afkast på globale aktier på omkring 4-6 pct.,” fortsætter investeringsdirektøren.

Risikoen på den opsparing er blevet reduceret

I slutningen af januar valgte Nordea Liv & Pension investeringstaktisk at reducere risikoen i vores aktieporteføljer gennem bl.a. brugen af finansielle instrumenter. Med de øjeblikkelig fald på aktiemarkederne har det været en fornuftig beslutning.

”Det er vigtigt at være opmærksom på, at pensionsopsparing er en langsigtet investering. Derfor skal man have is i maven – også når kurserne bevæger sig i den forkerte retning. Dog kan det være fornuftigt at genbesøge sin risikoprofil og investeringsstrategi, hvis man har en opsparing med høj risiko. I og med at vi forventer langt flere udsving på de finansielle markeder end i de foregående år, bliver det nemlig vigtigere at passe på sin opsparing,” siger Anders Stensbøl Christiansen og afslutter:

”I VækstPension, som er vores anbefalede opsparingsprodukt, bliver investeringsrisikoen automatisk nedbragt i takt med at man nærmer sig pensionering. Dermed passer vi ekstra godt på pensionsopsparingen, når du har mest brug for det.”