Tre kontante tip før efteråret

Her i sensommeren kan det være en god investering at følge disse tre råd:

1. Få ekstra skattefradrag ved at indbetale ekstra på din pension 

Husk, at du har fradrag på pensionsindbetalinger.

I 2017 har du fradrag for indbetalinger på ratepensioner på op til 53.500 kroner. På livsvarig pension kan du via din firmapensionsaftale indbetale ubegrænset og få fuldt fradrag for alle dine indbetalinger, så længe det ikke overstiger dine resterende lønudbetalinger i 2017. Husk, at du skal kontakte din arbejdsgiver i god tid inden sidste lønkørsel i år, hvis du vil øge din pensionsopsparing. 

Hvis du vil vide mere om, hvordan du indbetaler ekstra på din pensionsopsparing, så kontakt os.


2. Din opsparing afgør din bonus – husk at samle dine opsparinger i god tid

Hvis du har pensionsopsparinger flere steder, er det en god ide at undersøge, om du med fordel kan samle din pension et sted og fx spare administrationsomkostninger.

Vidste du fx, at den bonus, du modtager i 2018 fra Norliv – foreningen for kunder i Nordea liv & Pension, fastsættes ud fra det opsparingsbeløb, du har hos Nordea Liv & Pension pr. 31.december 2017? 

Vær opmærksom på, at overflytning af en opsparing fra et andet selskab kan tage noget tid – så undersøg dine muligheder i god tid.

Læs mere om at samle din pension her 

Læs mere om foreningen Norliv herÅbner i nyt vindue

3. Har sommeren ændret på, hvem der skal arve dig?

Er der sket større ændringer i dit liv hen over sommeren? Er du fx blevet skilt eller flyttet sammen med en ny, eller har du fået barn for nylig? I sensommeren sker større livsændringer for rigtig mange danskere, men der er mange, der ikke tænker over at få ændret begunstiget. 

Når vi opretter din pensionsordning, indsætter vi automatisk ”nærmeste pårørende” som begunstiget. Hvis du ønsker, at det bliver en anden, der modtager din pension, skal du fortælle os det.

Det er nemt at ændre begunstiget i Netpension, og du kan læse mere om, hvem der modtager din pension her.