3 gode råd til din pensionsopsparing

Det kan være givet godt ud at bruge 5 minutter på at tjekke sine pensionsforhold. Vi kommer her med 3 gode råd, som du kan tage med i overvejelserne.

Få styr på din folkepensionsalder

Ved du godt, at folkepensionsalderen stiger i disse år, og kender du din folkepensionsalder? Hvis du ikke kender din folkepensionsalder, så kan det være en god ide, at blive spids på den. Det gør dig nemlig i stand til at planlægge din pensionering langt bedre. Har du behov for supplerende opsparing, fordi du gerne vil gå tidligere på pension? Vil du blive på arbejdsmarkedet længere end planlagt, og kan du derfor med fordel tilpasse dine pensionsindbetalinger? Spørgsmålene er mange, hvis du kigger nærmere på lige præcis din forventede pensionsalder og dine drømme for fremtiden. 

Er du født før 1967, er din folkepensionsalder endeligt fastsat. Er du født fra 1967 og frem, vil den endelige folkepensionsalder afhænge af den fremtidige udvikling i levealderen. Nedenfor ses de folkepensionsaldre, som Finansministeriet forventer lige nu.

 

Om figuren
Figuren viser folkepensionsalderen baseret på fødselsår. Figuren viser alene de år, hvor folkepensionsalderen stiger. Fødselsår markeret med eksempelvis 1955-1 viser folkepensionsalderen for personer født i 1. halvår 1955. For årgange født fra 1967 og frem vil den faktiske folkepensionsalder afhænge af den fremtidige udvikling i middellevetiden for 60-årige. Kilde: ”Et stærkere Danmark, s. 179, Finansministeriet august 2016”.   

 

Som du kan se af ovenstående figur, så stiger folkepensionsalderen i disse år afhængigt af, hvornår du er født. Er du i dag 60 år, kan du gå få folkepension, når du er 67 år, men er du født i 1983, så kan du først forvente at gå på folkepension, når du bliver 72,5 år. Faktisk foreslog regeringen i 2016, at folkepensionsalderen blev hævet yderligere. Dog uden, at det indtil videre er blevet en realitet. 

Er du i tvivl om, hvordan du skal forholde dig til din pensionsopsparing i forhold til din folkepensionsalder, er du altid velkommen til at kontakte osÅbner i nyt vindue.

Betaler du topskat? Få det bedste ud af 2017

Ca. 500.000 danskere betaler topskat og har dermed mulighed for at få fradrag i topskatten ved indbetalinger til ratepensioner og livrenter. Topskatten er et løbende aktuelt politisk emne, og senest i 2016 var der i Folketinget debat om at nedsætte topskatten eller hæve grænsen for betaling af topskat. Betaler du i dag topskat, kan det være en fordel at indbetale ekstra til pensionsopsparingen i 2017. Har du brug for sparring i forhold til dine pensionsindbetalinger, sidder vi klar ved telefonerne på 70 33 99 99 på alle hverdage mellem 8.30 og 16.30 og torsdage helt frem til 17.15.

 

Skal du bruge vores socialrådgivere?

Godt 25 procent af alle mennesker oplever i løbet af et langt arbejdsliv at være syg og sygemeldt i en længere periode. Sådanne perioder af livet kan være stressende og udfordrende. For hvordan er det lige, at det ser ud med fremtidsudsigterne, mulighederne for at blive på arbejdsmarkedet, hvad med privatøkonomien, og kan kommunen hjælpe? Alle store spørgsmål som kan være meget vanskelige at finde hoved og hale i.

Er du i dag i en sådan situation, eller rammer du ind i lignende udfordringer i fremtiden, så har vi i Nordea Liv & Pension dygtige socialrådgivere ansat, der blandt andet kan hjælpe dig med:

  • at guide dig igennem det offentlige system
  • at se på muligheder for at blive i jobbet
  • dialogen med din arbejdsgiver og kommunen
  • rådgivning om lovregler for blandt andet fastholdelse, sygedagpenge, jobafklaring, fleksjob eller førtidspension
  • at informere om samspil mellem forsikringsydelser og sociale ydelser
  • at blive koblet på forskellige forløb i Nordea Liv & Pension.

Hurtig hjælp betaler sig

Vi anbefaler, at du tager kontakt til os så hurtigt som muligt – så har du større chancer for at undgå sygemelding over lang tid eller varige skader. Du kan ringe til vores socialrådgivere på hverdage kl. 9-16 på telefon 70 33 37 03.