Start din opsparing tidligt, og gå flere år tidligere på pension

Du kan gå på pension op mod tre år tidligere end ellers, hvis du starter tidligt med pensionsindbetalingerne.

Er du klar på at arbejde, til du bliver 67? Eller 72 endda? Hvis du ikke rigtig kan se dig selv arbejde så længe, så er det en god ide at tjekke din pensionsordning. Og starter du tidligt med at spare ekstra op, kan du skære flere år af din pensionsalder.

Vi har beregnet, hvordan din pensionsopsparing vil se ud, hvis du kan undvære 1.000 kr. om måneden efter skat, mens du stadig er på arbejdsmarkedet. Beregningen er lavet ud fra en ratepension og tager udgangspunkt i en kunde med en eksisterende firmapensionsordning, som sparer op i VækstPension, aktivt forvaltet, mellem risiko, som de fleste af vores nye kunder vælger.

Starter du indbetalingerne som 25-årig, kan du forvente, at der står omkring 840.000 kr. på kontoen (nutidskroner), når du nærmer dig 67 år. Danskerne har ifølge Danmarks Statistik i gennemsnit en indkomst på ca. 294.000 kr. om året før skat, og dermed giver den ekstra opsparing mulighed for at kunne trække sig tilbage omkring 2 1/2 år tidligere fra arbejdsmarkedet end ellers, hvis du er vant til at tjene som gennemsnittet.

Ifølge Nordeas seniorstrateg Tine Choi understreger regneeksemplet tydeligt, at renters rente-effekten bliver ganske stor set over en lang årrække, og at gevinsten bliver markant, hvis man starter tidligt med at spare op.

”Eksemplet viser, hvor vigtigt det er at starte tidligt med at spare op. Det vil kunne give en frihed til i højere grad selv at kunne bestemme, hvornår man vil gå på pension. Og hvem vil ikke gerne have muligheden for at kunne trække sig tidligere tilbage fra arbejdsmarkedet end ellers?” spørger Tine Choi.

Hun forklarer også, at hvis man starter tidligt med at give sin pensionsopsparing et ekstra boost, så vil den længere tidshorisont også være med til at kunne øge afkastet.

”Du kan alt andet lige tillade dig at tage en større risiko med dine investeringer, jo flere år der er, til du skal bruge pengene. Set over længere tid vil aktier give et højere afkast end obligationer, så derfor kan du også tillade dig at putte flere aktier i porteføljen, jo yngre du er, og dermed øge dit potentielle afkast,” siger Tine Choi. Hun understreger, at det dog aldrig er for sent at starte med at spare op til seniortilværelsen.

Beregningen tager udgangspunkt i en ratepension og er beregnet ud fra et forventet årligt afkast på 3,98 pct. (efter omkostninger, men før fradraget af pensionsafkast-skat på 15,3 pct.).

Der er i regneeksemplet taget udgangspunkt i en firmapensionskunde, der har en eksisterende pensionsopsparing, og som sparer op i VækstPension, aktivt forvaltet, mellemrisiko. Saldoen er beregnet i nutidskroner.

Forudsætningerne for fremregningen kan du se i vores opsparingsberegner.

Du kan udregne flere eksempler ved at bruge vores opsparingsberegner: Hvor stor er din opsparing, når du går på pensionÅbner i nyt vindue.

Hvis du vil høre mere om, hvordan du får mest muligt ud af din pensionsopsparing, er du velkommen til at kontakte vores Kundecenter på 70 33 99 99