Sort løjpe er Danmarks sundeste ide

På SundhedsBørsen i juni uddelte Nordea Liv & Pension  Initiativprisen for Danmarks Sundeste Ide sammen med Dansk Erhverv, Dansk Firmaidrætsforbund og SundhedsDoktor. Prisen gik til Viborg kommunes Teknik & Miljø-afdeling, som på rådhuset har lanceret en trappedyst. Trappedysten, som står mellem mænd og kvinder, er gradueret med inspiration i skiløjper, således at den sorte løjpe er den sværeste; den går hele vejen fra kælderen og op til 2. sal – i fuld galop. Det synlige bevis på konkurrencens effektivitet er de mange flamingostykker, der bliver fragtet fra kælderen og op til 2. sal.


Legende sundhed giver energi og overskud

Initiativprisen blev uddelt i forbindelse med kåringen af Danmarks Sundeste Virksomhed. Prisen er indstiftet for at vise at mange virksomheder lykkes med at gennemføre også mindre initiativer, der har en effekt i forhold til medarbejdernes trivsel og sundhed. Vi har også selv erfaret effekten af de mindre tiltag i vores eget arbejde med at sætte fokus på sundhed på arbejdspladsen. Særprisen Initiativprisen for Danmarks sundeste ide anerkender små, skæve tiltag, som gør en forskel.

”Teknik & Miljø i Viborg kommune vinder Initiativprisen, fordi de er lykkedes med at integrere mere bevægelse i arbejdsdagen på en motiverende og inkluderende måde, hvor alle kan være med, uden at det griber forstyrrende ind i arbejdsdagen – et tiltag som i al sin enkelhed er til glæde for både medarbejdere og organisation.  Det er sundt, giver mere energi og overskud og skaber en større grad af involvering, fordi konkurrencen er legende og så simpelt designet, at alle kan være med,” siger Steen Michael Erichsen, adm. direktør i Nordea Liv & Pension.


Fakta om Danmarks Sundeste Ide 2014

  • flamingostykker skal fragtes fra kælderen til 2. sal
  • drengene mod pigerne
  • vælg selv sværhedsgrad
  • trappedysten er en del af Projekt Langtidsfrisk hos Teknik & Miljø i Viborg kommune