Solide afkast

2016 blev et godt år for din opsparing. Vi har set på afkastene, og vores investeringsdirektør, Anders Schelde, deler sit syn på udviklingen.

Afkast over 3 år på 34,8 procent

Har du valgt at sætte din opsparing i VækstPension Index, tilførte din investering dig igen i 2016 solid værdi. Har du fx 15 år eller mere tilbage på arbejdsmarkedet og har du valgt VækstPension Index med Mellem risiko, så har 2016 budt på et afkast i den øverste del af pensionsmarkedet - nemlig 8,3 procent.

Over den treårige periode 2014 – 2016 har VækstPension Index givet et samlet afkast på 34,8 procent, og blev på den baggrund udråbt som en klar nr. 1 i afkast over tre år af Børsen d. 21. december 2016 samt Berlingske den 21. januar 2017. Afkasttal i denne målestok er ikke hverdagskost i turbulente markeder med Brexit, Trump osv., og du har måske kigget på afkasttallet med en smule skepsis, men den er altså god nok.

Har du sat din opsparing i VækstPension Aktiv var du vidne til en flot afslutning på året: ”VækstPension Aktiv havde en lidt vanskelig start, men gjorde et stærkt comeback 4. kvartal blandt andet som følge af, at vi efter valget i USA øgede andelen af aktier,” fortæller investeringsdirektør hos Nordea Liv & Pension, Anders Schelde.