Har du spørgsmål til årsopgørelsen fra SKAT?

Når SKAT åbner for, at årsopgørelsen for 2016 kan hentes på skat.dk, giver det ikke bare stor travlhed hos SKAT – vi mærker også travlheden.

Interessen for pensionsordningerne i forbindelse med årsopgørelsen skyldes, at op imod 1 million danskere er i farezonen for at have betalt for meget ind på deres ratepension i 2016. 

”Der er generelt ikke problemer med indbetalinger højere end de fradragsberettigede 52.400 kr. til ratepensionen, medmindre man er blandt de ca. 750.000 danskere, der har skiftet job, eller en af de omkring 250.000 der både har en pensionsordning gennem sin arbejdsgiver og en privatpensionsordning,” forklarer cheføkonom i Nordea Liv & Pension, Jens Christian Nielsen. 

Pensionsselskaberne kan ikke automatisk se, hvor meget der er indbetalt på ratepensionen, og derfor kan det ske, at både pensionsselskab A og B gør brug af fradraget til ratepensionen. 

”Og den går ikke ifølge SKAT, hvilket mange kunder først opdager, når de ser årsopgørelsen. Og så får kunderne og vi travlt”, forklarer Martin Hamborg, Kundecenterchef hos Nordea Liv & Pension. ”Vi modtager ca. 5.000 henvendelser i ugerne omkring SKATs udsendelse af årsopgørelser. Og ca. 80 procent af de opkald, vi modtager, er hvor vores kunder har indbetalt for meget til deres ratepension.”

Vi sidder klar til at tale med dig 

Vores erfarne medarbejdere sidder klar på hverdage mellem 8:30 og 16:30 - og torsdag til 17:15.  

Ring til os på 70 33 99 99Åbner i nyt vindue.

Hvis man har indbetalt mere end de 52.400 kr., som man kunne få fradrag for i 2016, anbefaler Nordea Liv & Pension, at man overfører den overskydende indbetaling til en livsvarig pension, hvor der er fuldt fradrag.

”For de fleste er det ret enkelt at tilrette og få fradrag for indbetalingerne. På skat.dk kan man udfylde en såkaldt §21A blanket, som giver mulighed for at overføre overskydende indbetalinger,” fortæller Jens Christian Nielsen.

”Hvis vores kunder har problemer med at udfylde blanketten, eller har andre spørgsmål, så sidder vi klar ved telefonerne for at hjælpe”, siger Martin Hamborg. 

Mange henvender sig om de samme emner, så der kan også være god hjælp at hente under Spørgsmål & Svar