Sådan sikrer du din ægtefælle

Når du vælger at gifte dig, har du et ønske om at dele fremtidens glæder og sorger med din partner. I har sikkert talt om, hvordan jeres fælles liv skal være. Måske vil I købe hus sammen og stifte familie.

Med ægteskabet får I klare juridiske rammer for jeres familie. Desværre glemmer mange at sikre hinanden, hvis den ene af jer dør. Selv om I er raske og føler, at I har livet foran jer, kan det faktisk være afgørende, at I sikrer hinanden, for jeres udgifter er sandsynligvis baseret på, at I har to indkomster. Hvis du dør, vil det være svært for din ægtefælle at få økonomien til at hænge sammen. Men med de rette forsikringer kan du let give din ægtefælle økonomisk tryghed.

Ro i en svær tid

Forsikringerne kan fx betyde, at din ægtefælle kan blive boende i jeres hus, hvis du dør. Det kan skabe ro i en svær tid både for din ægtefælle og for jeres børn, at de ikke skal flytte fra huset og måske skifte skole. På den måde har din familie økonomisk frihed til at træffe hensigtsmæssige beslutninger for fremtiden.


Livsforsikring eller ægtefællepension

Hvis du er gift, anbefaler vi derfor, at du sikrer din ægtefælle med en ægtefællepension og/eller en livsforsikring.

Livsforsikringen kender du sikkert; den bliver udbetalt, når du dør. Livsforsikringen kan være et kontant engangsbeløb eller et månedligt beløb, der udbetales i en afgrænset periode (rater). Skatteforholdene afhænger af den pensionsordning, du køber livsforsikringen fra. Hvis du kan trække indbetalingerne fra i skat, skal du være opmærksom på, at din ægtefælle betale skat eller afgift af dem ved udbetaling.

En ægtefællepension bliver også udbetalt ved død. Din ægtefælle får udbetalt et månedligt beløb. Ægtefællepensionen kan også laves som livsvarige udbetalinger, og din ægtefælle vil så modtage et fast beløb hver måned, så længe han eller hun lever. Du kan trække indbetalingerne fra i skat, og udbetalingerne er skattepligtig indkomst for din ægtefælle. De fleste af vores kunder kan lave en ægtefællepension.


Hør mere om dine muligheder

Hvis du vil sikre din ægtefælle, hjælper vi dig gerne med at vælge mellem de to forsikringer. Ring til vores Kundecenter på 70 33 99 99, hvis du vil høre mere.

Det kan også være relevant at undersøge, om din ægtefælle har samme muligheder for at sikre dig økonomisk i sin pensionsordning. På den måde kan I være trygge ved, at der er taget hånd om jer begge i en svær situation.