Kvinder skal passe på pensionen

Kvinder vil gå tidligere på pension end mænd, selvom de i gennemsnit lever længere. De færreste har dog styr på, om der er penge til pensionstilværelsen. Læs her, hvordan du som kvinde sikrer dig, at du får det seniorliv, du drømmer om.

Vi vil have sommerhus, rejse jorden rundt og i det hele taget leve det søde liv, når vi går på pension. De færreste af os ønsker at skrue ned og leve mindre godt, når et langt arbejdsliv endelig er overstået. Det viser en måling, som TNS Gallup har udført for Nordea.

Målingen afslører, at især kvinder meget nødigt vil sænke forbruget, når de bliver seniorer. Men paradoksalt nok ved et fåtal af kvinderne i undersøgelsen, om de reelt har råd til den levestandard, de drømmer om.

”Kvindernes tilbagetrækningsmønster på arbejdsmarkedet viser, at de trækker sig tidligere fra jobbet end mændene, selvom de lever længere. Derfor er pension et emne, som bør få en mere kærlig opmærksomhed fra kvinderne, lyder opfordringen fra Nordeas forbrugerøkonom Ann Lehmann Erichsen.

På tværs af køn og alder svarer halvdelen af de adspurgte i undersøgelsen, at de bare vil leve, som de plejer, når de trækker sig fra arbejdsmarkedet. Hver sjette vil leve bedre, og kun få – mindre end hver femte – er indstillet på at skrue ned for forbrugsblusset.

Ann Lehmann Erichsen kan sagtens forstå, at de færreste ønsker at skrue ned for forbruget, når de går på pension. For forbrug er langt fra et ungdomsfænomen:

”Seniorer i dag går i Indiana Jones’ fodspor og rejser verden tynd. Fra Danmarks Statistik ved vi, at vi holder fast i ejerboligen og bilen, så længe vi overhovedet kan. Og ganske vist forsvinder en række udgifter, når man stopper på jobbet, men der kommer også nye faste udgifter på seniorbudgettet såsom medicin,” forklarer Ann Lehmann Erichsen.

Det undrer hende derfor, at der ikke er flere kvinder, som tjekker, om de har råd til deres livstil – hele livet.

Hvis du vil høre mere om, hvordan du sikrer din pensionstilværelse, kan du ringe til vores Kundecenter på 70 33 99 99.