Har du taget stilling?

Ingen af os har lyst til at tænke på, at vi kan komme til skade og miste livet. Hvis det sker, vil vores familie være bange, usikre og forvirrede.  16.000 danskere registrerede i maj deres holdning til organdonation i Donorregistret. Det er fire gange flere end normalt og skyldes kampagnen Giv livet videre, som Nordea Liv & Pension er en del af. 

Du kan hjælpe din familie ved at registrere dit valg nu. Du har måske allerede udfyldt et donorkort, men har du det altid på dig? Måske har du givet din ægtefælle besked, men har du også sagt det til dine børn? Når du har registreret dit valg, sikrer du, at der ikke bliver tvivl blandt dine nærmeste om, hvad netop din holdning til organdonation er.Du skal vælge dét, der giver mening for dig

Kampagnen handler ikke om, hvorvidt du siger ja eller nej til organdonation. For dit valg er en privat sag, og du skal vælge dét, der giver mening for dig. Det vigtigste er, at du registrerer dit valg i Donorregisteret for din families skyld. For hvis du tager dét ansvar nu, står dine efterladte ikke med det senere.

En af dem, der har modtaget et organ fra en donor er Casper Palmvig på 24 år, som fik et nyt hjerte i 2009. Casper lever i dag et liv stort set som alle andre mennesker. Han er endda væsentligt mere aktiv end de fleste, for ved siden af sit studie træner Casper i øjeblikket til en Ironman.

Selvom Casper kun er i live i dag, fordi han fik et nyt hjerte, er han ikke i tvivl om, hvad der er det vigtigste i forhold til organdonation. Ifølge Casper er det ikke, at man vælger at sige ja – det vigtigste er, at ens familie ikke står i en situation, hvor DE skal træffe valget.  Du kan læse Caspers historie på www.franythjertetilironman.dkÅbner i nyt vindue.

Men hvad har organdonation med min pensionsordning at gøre, tænker du måske. For os er sammenhængen klar; det handler om at skabe tryghed for dig og dine nærmeste. Ligesom du har taget stilling til din pensionsopsparing og til dine forsikringer, bør du tage stilling og registrere din holdning til organdonation.