Derfor forbereder vi os på babyboom

Denne sommer bliver der travlhed på landets fødeafdelinger, for der er et babyboom på vej til danskerne.

I juni, juli og august vil der blive født cirka 1.200 flere babyer end i samme periode sidste år. Det er en stigning på 14 pct., og det betyder, at der i sommermånederne vil blive født cirka 16.200 børn, viser en undersøgelse fra Politiken Research.

 

Børnepension

En børnepension er en månedlig udbetaling, hvis du dør. Børnepensionen udbetales til barnet, og udbetalingen har derfor typisk gunstige skatteforhold, fordi børn har frikort og/eller lav trækprocent. Du kan trække indbetalingen til forsikringen fra i skat. Vi anbefaler børnepension til alle kunder med børn under 24 år. Læs mere om BørnepensionÅbner i nyt vindue

Livsforsikring

En livsforsikring udbetales enten som en engangssum eller i rater. Den giver din familie et økonomisk sikkerhedsnet og sikrer, at de ikke behøver bekymre sig om økonomien i en svær tid. Beskatningen afhænger af, hvordan du opretter forsikringen. Vi anbefaler en livsforsikring på minimum 2 årslønninger før skat til alle kunder med familie. Livsforsikringen bør også tage højde for størrelsen på eventuel gæld, der skal nedbringes. Læs mere om LivsforsikringÅbner i nyt vindue.

Giv dit barn en tryg start

På fødeafdelingerne forbereder de sig på at tage imod de vordende forældre. Og i Nordea Liv & Pensions kundecenter gør de sig også klar:

”Vi er selvfølgeligt altid parate til at tale med kunderne om deres liv og hverdag, så vi er sikre på, at de har den pensionsordning, der passer til dem. Men det er ekstra hyggeligt, når kunderne ringer ind i forbindelse med familieforøgelse,”

siger Martin Hamborg, som leder Nordea Liv & Pensions kundecenter, og fortsætter:

”Alle forældre ønsker jo at give deres børn en tryg start. Det kender vi også selv. Når man bliver en familie, bliver man mere sårbar - og det gør økonomien også. Så der er primært to ting, vi anbefaler: en børnepension og en livsforsikring. Når forsikringerne er tegnet, kan kunden læne sig tilbage og vide, at der er taget hånd om familiens økonomi, hvis der skulle ske noget.”

Flere børn er tegn på ønske om tryghed

Hvis udviklingen fortsætter, vil Danmark byde 60.000 nye børn velkommen i år, og det betyder, at fødselstallet kan blive det højeste i en længere årrække. Vi har spurgt fremtidsforsker Anne Skare, der arbejder med kommende tendenser og samfundsudvikling, hvorfor vi igen ser et stigende fødselstal:

”Familien er stærkt på vej tilbage som vores primære kilde til tryghed. Med et glimt i øjet kan man sige, at det giver status at sætte børn i verden. Danskerne er stadig glade for deres arbejde og karriere, men især blandt de unge er der en spirende erkendelse af, at det ikke skal være det primære i livet,” fortæller Anne Skare.

Ring til vores kundecenter på 70 33 99 99, så vi kan hjælpe dig med at sikre din familie.