Derfor er dine venskaber vigtige, når du går på pension

Introduction of the news article

Vidste du, at din familie og dine venner direkte påvirker din sundhed? Og det endda blot ved at være dit netværk. Undersøgelser viser, at du lever længere, hvis du sørger for at have stærke sociale relationer. For ensomhed øger risikoen for forhøjet blodtryk og kolesterol, hjertekarsygdomme og betyder derfor lige så meget for dit liv som rygning, alkohol, overvægt og manglende motion.

Derfor handler denne fjerde artikel i rækken om et godt seniorliv netop om, hvordan du sikrer dig et godt netværk, når du går på pension. 


Dit netværk bliver mindre, når du går på pension

Når du går på pension, får du masser af tid til at være sammen med familie og venner. Sådan tænker mange. Men hvorfor bliver vi så ofte mere ensomme med alderen?
Mange henter en stor del af deres sociale liv på arbejdspladsen. Du taler med dine kolleger i pauser og deler stort og småt med dem over frokosten. Så når du går pension, efterlader du sandsynligvis en stor del af dit netværk på dit tidligere job. Nogle af disse venskaber holder forhåbentligt – men mange af dem vil desværre ofte forsvinde.

Efterhånden som du bliver ældre, bliver det sværere at holde sig i gang. Hvis det kniber med fysikken, bliver det sværere at have overskud og rørighed til at være social og pleje sit netværk.

Efterhånden som årene går, bliver dine venner også ældre. Med tiden falder der måske nogle venner fra - eller du kan miste din ægtefælle. Pludselig kan du stå i en situation, hvor der faktisk ikke er så mange venner eller familie at bruge tiden på. Og hvad gør du så?


12 ideer til et større netværk

I dag køber vi både tøj, mælk og bøger på internettet. Gode venner er dog stadig ikke til salg – men med internettet er det blevet lettere at finde nogle. Her får du nogle gode ideer til, hvordan du kan styrke dit netværk og sikre dig den bedst mulige trivsel og sundhed, når du går ind i pensionstilværelsen:

 1. Se på din kommunes hjemmeside, for eksempel:  
 2. Find aktiviteter og kurser gennem interesseorganisationer for seniorer.
 3. Brug rejsebureauer med fokus på ældre rejser.
 4. Tjek seniorklubber gennem din fagforening.
 5. Deltag i Danmark spiser sammenÅbner i nyt vindue - landsdækkende initiativ som laver nye fællesskaber gennem måltidet.
 6. De sociale medier - oplagt til at finde gamle venner og genoptage kontakten.
 7. Fortsæt din faglige udvikling – hent inspiration i artiklen: Sådan får du udvikling i den 3. alderÅbner i nyt vindue.
 8. Tag på et højskoleophold målrettet for seniorer.
 9. Brug www.aktivtældreliv.dkÅbner i nyt vindues  omfattende søgefunktion til at finde aktiviteter i dit område..
 10. Bliv besøgsven for andre ældre.
 11. Find en ny hobby gennem aftenskoler.
 12. Søg på nettet efter andre initiativer i dit lokalområde.

Som dit pensionsselskab vil vi gerne hjælpe dig også på andre områder end opsparing og forsikringer.

Vi vil selvfølgeligt gerne tale med dig om din pensionsordning, og du er derfor altid velkommen til at ringe til vores kundecenter på 70 33 99 99.