De gode afkast fortsatte i tredje kvartal

Opsparerne kan glæde sig over, at de gode positive afkast fortsatte i 3. kvartal af 2017, hvilket betyder, at pensionsopsparerne i 2017 har opnået et meget tilfredsstillende afkast. Kunder med VækstPension Aktiv, mellem risiko, med 15 år til pension har til og med september i år opnået et afkast på 7,4 pct. Tilsvarende havde kunder med VækstPension Index, mellem risiko, opnået et afkast på 5,9 pct.

”Vi er især godt tilfredse med afkastet i VækstPension Aktiv, der placerer os i den bedste del af markedet , når vi kigger på afkastet for årets første 9 måneder,” siger Anders Stensbøl Christiansen, der er investeringsdirektør i Nordea Liv & Pension.

Det er især aktierne, der driver de gode afkast.
”Det er fortsat aktier, der trækker afkastet op, ligesom vi opnår rigtig gode afkast på vores alternative investeringer, der blandt andet dækker over ejendomme og private equity. Udviklingen er båret af fornuftige nøgletal og ikke mindst en solid økonomisk vækst i USA, men også af en positiv udvikling i Europa,” siger Anders Stensbøl Christiansen og fortsætter:

”I slutningen af kvartalet oplevede vi, at renterne - efter flere måneders mindre fald – begyndte at stige som følge af en tilfredsstillende inflation i USA. De stigende renter medførte, at vi i september fik negative afkast på obligationerne.”

Nordea Liv & Pension forventer for resten af 2017 et lavere positivt afkast. 

Afkast VækstPension Aktiv - 1-3. kvartal 2017
Afkast-VækstPension-Aktiv-3.-kvartal-2017Afkast VækstPension Index - 1-3. kvartal 2017
Afkast-VækstPension-Index-3.-kvartal-2017