Nordea bedst i Europa til at investere ansvarligt

Nordea Asset Management tildeles i dag prisen for den bedste etisk ansvarlige investeringsproces i Europa.

Nordea Asset Management har vundet prisen for deres arbejde med ansvarlige investeringer. Prisen uddeles af det europæiske magasin Capital Finance International (CFI), der hædrer Nordea for bedste ESG-proces i Europa – en proces, der dækker over miljømæssige, sociale og virksomhedsledelsesmæssige investeringsaspekter.

”Det er en ære at modtage prisen, som bekræfter, at vi arbejder i den rigtige retning ved at integrere miljømæssige og sociale aspekter i alle dele af vores måde at investere på,” fortæller Sasja Beslik, der er leder af Responsible Investments i Nordea.

I Nordea Liv & Pension bruger Investeringsafdelingen samme proces, når de investerer vores kunders pensionsmidler. Om processen siger investeringsdirektør Anders Schelde:

”Det glæder mig meget, at vi her i Nordea har vundet denne pris for vores måde at arbejde med ansvarlige investeringer. Samtidig med at vi sørger for gode afkast til vores kunder, har vi fokus på at investere på en ansvarlig måde, der kommer os alle sammen til gode – det kan man da kun være stolt af,” siger Anders Schelde.   

Om Nordeas investeringsprocess

Miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter rummer både risici og muligheder. Derfor søger vi at integrere disse forhold i vores investeringsanalyser. Potentielt er det en kilde til bedre ydelse og til at styre risici i en investeringsportefølje. Det stemmer godt overens med at have fokus på gode afkast til kunderne.

Læs mere om Nordeas arbejde med ansvarlige investeringer her:

Nordea Responsible InvestmentsÅbner i nyt vindue