Nordea Liv & Pension vinder milliardprojekt med nyt stort OPP-byggeri i København

Udbuddet af et af de største OPP-projekter i Danmark har fundet sin afgørelse. A. Enggaard A/S, Nordea Liv & Pension, Pædagogernes Pensionskasse og Lægernes Pensionskasse skal opføre og drive et nyt kontordomicil for Bygningsstyrelsen på Kalvebod Brygge. Kontrakten løber i en periode på 20 år.

Det nye byggeri bliver på 60.000 kvadratmeter inkl. kælder og forventes at stå klart medio 2018. Brugerne i huset bliver Banedanmark, Trafikstyrelsen, Vejdirektoratet og Energistyrelsen.

Gruppen bag projektet består af Nordea Liv & Pension, Pædagogernes Pensionskasse og Lægernes Pensionskasse som investorer, A. Enggaard A/S som totalentreprenør, Nordea Ejendomme som forvaltningsselskab samt Caverion som driftsleverandør.

OPP-projektet på Kalvebod Brygge omfatter finansiering, etablering og løbende drift og vedligeholdelse i ét og samme tilbud.

OPP-projektet blev vundet i hård konkurrence, og direktør Asger Enggaard ser frem til at opfylde kontrakten.

"Vi er stolte over at have vundet konkurrencen og glade for at manifestere vores markedsposition inden for OPP. Vi ser frem til at arbejde videre med projektet og få igangsat byggeriet," siger Asger Enggaard.

Det er det tredje OPP-projekt, som Nordea Liv & Pension, A. Enggaard og Caverion står bag. De to andre projekter er Vestre Landsret i Viborg, som netop er taget i brug, samt en ny hovedpolitistation i Holstebro, hvor byggeriet er påbegyndt.

Direktør Palle Gyldenløve, Nordea Ejendomme repræsenterer investorerne i OPP-projektet.

"Der er tale om en stor investering i København, som både vil give bru-gerne et godt og effektivt domicil og give vores investorer og deres kunder et godt og stabilt afkast i mange år. Så vi ser frem til at gennemføre dette projekt sammen med A. Enggaard," siger Palle Gyldenløve.

Med en ejerandel på 50 pct. er Nordea Liv & Pension den ledende investor bag Kalvebod Brygge-projektet.

Investeringsdirektør Anders Schelde udtaler:

"OPP er ved at komme op i fart i Danmark, og med vores fælles koncept er vi blevet en nøglespiller i dette. Det er vi meget glade for, ikke bare fordi det skaber mange arbejdspladser, men også fordi det er en ren win-win-situation for både det offentlige og vores kunder, de danske pensionsopsparere."

Yderligere information

Direktør Asger Enggaard, A. Enggaard A/S, telefon: 20248332.
Direktør Palle Gyldenløve, Nordea Ejendomme, telefon: 20202882.

Fakta om nyt kontordomicil på Kalvebod Brygge

  • Gruppen bag byggeriet består af: Nordea Liv & Pension, Pædagogernes Pensionskasse, Lægernes Pensionskasse (investorer), A. Enggaard (opførelse), Nordea Ejendomme (forvaltningsselskab) og Caverion (drift og vedligehold).
  • Arkitekt: Arkitema
  • Rådgivende ingeniør: Moe
  • Lejer: Den danske stat v/ Bygningsstyrelsen
  • Brugere: Banedanmark, Trafikstyrelsen, Vejdirektoratet og Energistyrelsen
  • Areal: 60.000 m2 (inkl. kælder)
  • Forventet byggestart: 2. halvår 2015
  • Forventet ibrugtagning: Medio 2018
  • Anlægssum: ca. 1 mia. kr.er